Nieuws

Wat is quiche?

By 20 april 2023 No Comments
Quiche La Coquerie
Quiche is een hartige, open deegkorst gevuld met eieren, room en kaas, en meestal vergezeld van groenten of vlees. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de regio Lotharingen in het noordoosten van Frankrijk en wordt al eeuwenlang door mensen over de hele wereld gegeten.
De oorsprong van quiche is terug te voeren op het middeleeuwse koninkrijk Lotharingen, dat delen van het huidige Frankrijk, Duitsland en België omvatte. Het woord “quiche” komt van het Duitse woord “kuchen”, dat “taart” betekent. Het gerecht was oorspronkelijk een eenvoudige, rustieke maaltijd gemaakt met eieren, room en kaas, en werd vaak geserveerd aan boeren en boerinnen in de regio.
In de 16e eeuw begon quiche aan populariteit te winnen onder de Franse hogere klasse. Het gerecht werd beschouwd als een delicatesse en werd vaak geserveerd tijdens uitbundige banketten en feesten. De traditionele quiche Lorraine, gemaakt met spek, uien en Gruyère kaas, werd bijzonder populair.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd quiche een hoofdbestanddeel van het dieet van veel Franse burgers, omdat het een goedkope en gemakkelijk te bereiden maaltijd was. Na de oorlog bleef het gerecht aan populariteit winnen en verspreidde het zich naar andere delen van Europa en de Verenigde Staten.
In de jaren zestig werd quiche een populair gerecht in de Verenigde Staten, vooral onder vrouwen. Het werd vaak geserveerd tijdens dameslunches en diners, en werd beschouwd als een verfijnd en modieus gerecht om te serveren.
Tegenwoordig wordt quiche overal ter wereld gegeten en is het een veelzijdig gerecht geworden met vele variaties. Enkele populaire variaties zijn quiche Lorraine, quiche met spinazie en feta, en quiche met zeevruchten. Quiche kan warm of koud worden gegeten, en kan worden geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als ontbijt- of brunchgerecht.

Een quiche is een heerlijk en veelzijdig gerecht met een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Van zijn nederige oorsprong als een rustieke maaltijd voor boeren en boerinnen, tot zijn huidige status als een populair en verfijnd gerecht, heeft quiche de tand des tijds doorstaan en wordt nog steeds genoten door mensen over de hele wereld!

La Coquerie is dé producent van verse (biologische) quiches, soepen, pie’s en andere verse maaltijden voor de Nederlandse, Duitse en Belgische markt. Stuk voor stuk ambachtelijk en met liefde voor smaak bereid zijn onze kwalitatieve maaltijden vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Wij hebben een royaal assortiment dat bestaat uit quiches soepen en maaltijdcomponenten. Van de Oorsprong is ons merk die de quiches geheel op biologische wijze produceert. SMAAK TALENTEN zijn onze quiches die regulier worden geproduceerd.